Kurssit

Perustiedot veneilystä ja merenkulusta

Saaristomerenkulun kurssi, liikennesäännöt, perusnavigointi ja turvallisuus.

Jatkokoulutusta

Rannikkomerenkulun kurssi, paikanmääritys laskemalla, elektroniset laitteet, sääoppia.

Laaja-alaista osaamista

Tähtitieteellisen merenkulun kurssi, paikanmääritys taivaankappaleiden avulla, taivaan mekaniikka

Kurssit ovat avoimia kaikille, mutta Suomen Navigaatioliiton tentteihin on osallistuttava järjestyksessä ensin saaristo-, sitten rannikkomerenkulun tentti ja lopuksi avomeritentti. Kuitenkin on hyödyllistä osallistua opetukseen samassa järjetyksessä, tarvittavat tiedot näet rakentuvat edellisten kurssien varaan.

Taidot tuovat iloa on mottomme.

Veneilystä nauttii enemmän, kun osaa asiat. Koulutuksessamme on valmistunut jo noin 1400 laivuria. Katso yhteenveto suoritetuista tutkinnoista.

Muu koulutus

CEVNI-kurssi järjestetään toukokuussa tarpeen mukaan, jos kiinnostusta tulee. Kurssi pidetään Kaurialan Lukiossa Erottajakatu 5, 17:30 - 20:30 kahtena päivänä, jotka ilmoitetaan myöhemmin.
Ensimmäisenä iltana käydään läpi kurssimateriaalia ja toisena onkin jo tentti, ruksi ruutuun menetelmällä ja apuna voi olla oppikirja. Opppikirjana on Cevni - Euroopan sisävesiliikenteen säännöt: Ohjeita huviveneilijöille (hinta 25 €). Kurssi on jäsenille maksuton. Ilmoittautumiset: ilmoittautumiset (at)hmlnavigaatioseura.fi tai heikki.rantanen(at)saunalahti.fi.

VHF ja tutkakoulutus toteutetaan yhteistyössä Tampereen Navigaatioseuran kanssa. Mikäli haluat tätä koulutuksista ota yhteyttä meihin koulutuksen järjestämiseksi tai katso suoraan yhteistyökumppanimme sivuilta heidän meneillään olevaa tarjontaansa Tampereella. Linkki on seuraava: www.tampereennavigaatioseura.fi

Voimme räätälöidä myös kohderyhmällä muutakin veneilyyn liittyvää koulutusta. Toiveista kannattaa keskustella. Tämä käynnistyy yhteydenotollasi: hallitus(ät)hmlnavigaatioseura.fi