Hämeenlinnan Navigaatioseura ry.

Seura

Hämeenlinnan Navigaatioseura ry on toiminut vuodesta 1974 kouluttaen ja kehittäen veneilyharrastusta. Täten tänä vuonna seura voi hyvin mielin todeta toiminnan jatkuneen aktiivisesti 49 vuoden ajan.

Seuran historiatietoja löytyy täältä.

Seura on tullut tunnetuksi ennen kaikkea veneilykurssitoiminnastaan. Niin saaristo-, rannikko- kuin avomerilaivurikursseillakin ovat sadat osallistujat voineet kohentaa veneilytaitojaan ja saada laivurin arvon.

Saaristomerenkulun kurssi alkaa syyskuun alussa ja seuraava aste, rannikkomerenkulun kurssi tammikuussa. Kolmas osuus, tähtitieteellisen merenkulun kurssi aloitetaan syyskuussa ja se kestää koko lukuvuoden. Kaksi talvikautta saa siis opiskella, mikäli aikoo hankkia korkeimman asteen laivurin arvon. Vähän yli puolet jäsenistämme on saaristolaivureita, mikä onkin  jäsenyyden edellytys. Rannikko- ja avomerilaivureita on lähes toinen puoli. Yhteensä noin nykyisin 150.

Olemme myös aktiivisesti mukana vesialueemme venepalvelujen ja venematkailun kehittämisessä.

Seuralla ei ole varsinaista kotisatamaa, mutta meillä on käytössä lämminhenkinen saaritukikohta Vanajanselällä Kauraan saaressa. Kauraassa on laituri, mukava sauna, huvimaja, puucee ja nuotiopaikka. Pidämme saarta mahdollisimman hyvin luonnonvaraisena, koskemattomana. Saaren rauha tarjoaa jäsenille kesäisiä rentoja hetkiä. Perinteeksi on muodostunut myös yhteinen kevättalven retki saareen. Talkoilla kunnossa pidettävä saari vaatii myös huoltajansa. Yhdessä tekeminen tuo hyvän mielen itselle ja toisille.

Tilastoja jäsenmääristä ja tutkinnoista löytyy täältä