Hämeenlinnan Navigaatioseura ry.

Veneilystä Vanajalla


Auringon noustessa päivä päivältä yhä korkeammalle se kertoo veneilykauden lähestymisestä. Ajatukset siirtyvät jo seuraavaan kauteen. Reissuja suunnitellessa voi katsella vesistömme reittejä Tästä linkistä. Siitä löydät mielenkiintoisen kuvauksen. Sen on tuottanut eräs jäsenemme. 

Olemme olleet osallisena Pirkanmaan ELY-keskuksen perustamassa Kokemäenjoen vesistön säännöstelyn vaikutusten seurantaryhmässä veneilijöiden edustajana. Teimme 2012 selvityksen, miten veneilijät kokevat säännöstelyn, mutta samalla kyselimme muitakin veneilyyn liittyviä asioita. Raportti on edelleen ajankohtainen. Tämän raportin saa tästä linkistä.
Pyhäjärven ajantasaista tilaa ja ennustetta saa täältäkin.

Erityisesti huolehdimme kaikin tavoin Vanajaveden ja vesistön luonnosta ja vedenlaadusta omin oikein toimenpiteinemme.

Vieraillessamme Vanajavesikeskuksessa 6.2.2018
kuulimme eräästä vieraslajista, jota tavataan alueemme vesistössä ja joka ei ole eduksi vaan tulisi poistaa. Tämä kasvi on rannoille reheväksi muodostuva Isosorsimo. Käy kurkistamassa tästä linkistä tuota kasvia

ja täältä löydät uutisia Hämeenlinnassa tehdyistä havainnoista.
Tarkkailkaa Kauraan rantoja!
Pienet alueet voi kaivaa pois.

Kun kiinnitämme huomiomme ympäristömme hyvinvointiin ja vesiemme puhtaana pitämiseen, tutustu myös Navigaatioliiton toimesta tehtyyn oppaaseen veneilijöille siitä, kuinka voimme vaikuttaa vesien suojeluun. Opas löytyy tästä:
Luonnonmukainen veneily
 
Samoja asioita löytyy myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n sivuilta tästä linkistä:
Pidä Saaristo Siistinä

Suosittelemme myös jäseneksi liittymistä tähän järjestöön. Sen voi tehdä samoilla sivuilla. Järjestö toimii meidänkin vesialueellamme, joten joukkoon on hyvä kuulua.

Vedenkorkeus vaihtelee Vanajallakin melkoisesti. Vedenkorkeutta on mukava seurata itsekin merkitsemällä vaikkapa kotirannan kiinteästä merkistä korkeuksia muistiin lokikirjaan. Matalan veden aikana saattaa näet vastaan tulla tuntemattomia kiviä.

Ympäristökeskus julkaisee mielenkiintoisia vedenkorkeuden tietoja myös Kokemäenjoen vesistöstä. Niistä saa käyttökelpoista tietoa. Tilastot löytyvät seuraavasta linkistä:

Kokemäenjoen vesistön vedenkorkeudet

Vanajalta  löytyy mukavia tutustumiskohteita . Kesän retkiä varten on hyvä tutustua mahdollisuuksiin ja tehdä retkisuunnitelmia ja tavoitteita.